Dan odprtih vrat Instituta »Jožef Stefan«, 27.3.2021, na daljavo

, 18. marca 2021

V soboto 27. 3. 2021 bo med 9.00 in 14.00 uro na Institutu “Jožef Stefan” potekal epidemiološkim razmeram prilagojen dan odprtih vrat, ki je namenjen ogledu in spoznavanju našega največjega raziskovalnega inštituta s strani splošne javnosti.

Za znanstvene navdušence, bo dostopnih 29 raziskovalnih odsekov in centrov, zbranih v 10 programov, ki so povezani v 4 tematske sklope: a) Snov, internet, biotehnologija, v) Biologija, kemija, fizika, d) Znanje, sistemi, materiali, okolje in d) Energija.

V eno-urnih predstavitvah bodo udeleženci lahko spoznali raziskovalno delo ter se pogovorili s predstavniki po treh odsekov. V okviru terminov v angleščini je obisk omogočen tudi angleško govorečim udeležencem.

Zaradi želje, da se med znanstveniki in obiskovalci v okviru obiska na daljavo razvije pogovor, je udeležba na posameznem programu številčno omejena, zato se priporoča, da si za področja, ki jih najbolj zanimajo, obiskovalci rezervirajo svoje mesto.

Več informacij o programu, prijavah in načinu udeležbe, je dostopnih na spletnih strani www.dov.ijs.si

Na dogodek so vabljeni tudi predstavniki podjetij. Po Dnevu odprtih vrat se lahko s svojimi vprašanj in pobudami za sodelovanje oglasijo na tehnologije@ijs.si. Center za prenos tehnologij in inovacij na IJS zainteresiranim podjetjem po 27. 3. ponuja organizacijo individualnih sestankov z raziskovalci.